Po delší odmlce způsobené mými státnicemi jsem zase zpět a mám plnou náruč receptů! Dneska mám jeden supersnadný, ale superefektní a hlavně strašně dobrý. Pokud jste zastánci slané snídaně, ideálně plné vajec a bez špetky cukru nebo lepku, jste na správné adrese!
Počet porcí: 1, Doba přípravy: 20 minut
Snídaně jsou něco, s čím jsem celý život bojovala. Naučila jsem se snídat až pod přísným dohledem svého muže teprve před pár lety a je pravdou, že teď už si den bez snídaně neumím představit. Já osobně patřím spíše do tábora příznivců sladkých snídaní – to už jste ostatně asi zjistili z mých článků o smoothiebowl nebo z mých oblíbených lívanců. Můj muž je velmi fitness , takže jeho snídaně obvykle zahrnuje hromadu vajec, slaninu a tak dále. Takže společná rána jsou často o tom, že máme každý to svoje a chuťově se sladíme až kolem oběda.
Dnešek nebyl výjimkou, takže jsem pro muže připravila tuhle snídaňovou glutenfree a cukrfree omeletu plněnou domácím guacamole. A protože jsem hodná, můžete si ji uvařit taky!
Ingredience:
- 3-4 domácí vajíčka
- citrónová tráva
- 1 zralé avokádo
- 1/2 stroužku česneku
- 5-6 cherry rajčátek
- sůl a pepř podle chuti, chilli vločky
- lžíce másla
- citrónová štáva
Postup je úplně jednoduchý. Na rozpálené pánvi opečeme na másle česnek. Když zežloutne, vyndáme ho a necháme zchladnout. Mezitím si v misce rozmícháme metličkou vajíčka s citrónovou trávou, solí a pepřem a směs poté vlijeme na pánev, na které jsme si chystali česnek.
Omeletu necháme opékat z jedné strany, poté přiklopíme na pánev čistý talíř, otočíme na něj omeletu a pak ji opatrně sesuneme zpět na pánev, aby se opekla i z druhé strany (na lepší postup, jak ji otočit a nepotrhat, jsem ještě nepřišla).
Během toho si oloupeme avokádo a nakrájíme jej na malé kostičky. Stejně tak nasekáme i rajčata a opečený česnek, vložíme do misky a vidličkou promícháme. Dochutíme solí a pepřem dle vlastního uvážení a nakonec zakápneme citrónovou šťávou.
Opečenou omeletu přesuneme na talíř a cca ze 3/4 ji potřeme hotovým guacamole. Poté opatrně srolujeme a tadááá, snídaně je na světě.