French toast

Mám tu pro vás jeden skorovánoční recept, který ale můžete volně využívat celoročně. Je to french toast na sladko, tedy božská snídaňová mana. Vánoční proto, že na něj používám zbytek vánočky, který po několika dnech už není to co býval, ale s touhle malou úpravou je prostě boží. A je to strašně jednoduchý!

Počet porcí: 2, Doba přípravy: 30 minut

Ingredience

  • několik plátků vánočky nebo toustového chleba
  • 2 vejce
  • 50 ml smetany nebo plnotučného mléka
  • vanilkový cukr a skořice
  • marmeláda
  • mražené nebo čerstvé ovoce
  • olej a kousek másla na smažení

Jestli vám zbyl kousek vánočky, tak ji nakrájíme na plátky. Dá se použít i normální tousťák, ale taková vánočka, to je teprv pecka! French toast se dělá i naslano, tam ten tousťák doporčuju víc.

V misce si rozšleháme dvě vejce a smetanu. Pokud děláte french toast z toustového chleba, přidejte i lžičku vanilkového cukru. U vánočky to není potřeba, protože ta je sladká sama o sobě. Jednotlivé plátky vánočky namočíme v směsi vajíček a smetany a odložíme bokem.

Na roztopenou pánev kápneme trochu oleje a přidáme plátek másla a vložíme jednotlivé plátky vánočky. Osmahneme z obou stran a french toast je na světě.

Jednotlivé plátky french toastu/vánočky ještě potírám domácí pomerančovou marmeládou a nakonec posypu vanilkovým cukrem se skořicí (v poměru 1:1) a ozdobím mraženým ovocem. Pomerančová marmeláda dělá dobrý kontrast k sladké chuti vánočky a cukru. Takže neváhejte vyzkoušet.

Krásné Vánoce a hodně dobrého jídla v novém roce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *